Je bent verloofd! Tijd om het te vieren, en daarna komt het uitvoeren van jullie trouwplannen. Bij een bruiloft zijn er veel kleine details om over na te denken.
Misschien weet je dat je geen grote bruiloft wilt hebben, en in plaats daarvan een intieme bestemming gaat zoeken.
Of het nu om een grote bruiloft gaat of jullie het kleinschaliger aanpakken, het is altijd de moeite waard om een professionele fotograaf in te huren, zodat alle magische momenten voor altijd bewaard blijven.
Hier tien tips die helpen bij het kiezen van de juiste fotograaf;

1. De stijl - Ieder fotograaf heeft weer zijn eigen stijl. Vaak kunnen jullie al foto’s op de website vinden. Als deze jullie aanspreken weet je dat de stijl van de fotograaf bij jullie past.

2. Backup – Een goede “backup” is enorm belangrijk, want er kan altijd wat fout gaan. Daarom werken we ook altijd met 2 fotografen (second shooter). Er zijn ook altijd zeker 3 camera’s aanwezig, want bij een storing van een camera willen we gewoon door.

3. Een klik met de fotograaf – Het is heel belangrijk dat er een goede klik is tussen de fotografen en het bruidspaar. In een kennismakingsgesprek kunnen jullie altijd kijken er een klik is. Daarom is een ontmoeting voordat jullie beslissen heel belangrijk.

4. Beschikbaarheid – Uiteraard moet de bruidsfotograaf op jullie trouwdag beschikbaar zijn. Houdt er rekening mee dat de maanden mei, juni, en juli heel populair zijn om te gaan trouwen. Vooral in de weekenden zijn de boekingen snel vol. Bedenk dat je altijd wel ergens een goedkope fotograaf kan vinden, maar het aantal professionele trouwfotografen is een stuk minder zijn!

Voorbereidingen en aankomst

5. Planning - Vergeet niet dat uw fotograaf de professional is, dus - hoewel het nuttig is - moet u niet te veel tijd besteden aan het samenstellen van een gedetailleerde opnamelijst voor hen. Geef in plaats daarvan je dagtijdlijn door, geef ze een idee van welke foto's je wilt vastleggen (zoals een foto met elk van je bruidsmeisjes naast bruiloftsfeestportretten) en laat de rest over aan de trouwfotograaf. Dit is ook het perfecte moment om hen op de hoogte te stellen van familiale of vriendschapsgeheimen waarvan ze zich bewust moeten zijn, zoals gescheiden ouders, een grootmoeder die moet blijven zitten voor portretten of familieleden die niet zo goed met elkaar kunnen opschieten.

6. Geen stress! – wij krijgen vaak te horen dat de bruid en bruidegom blij zijn met de rust die we uitstralen. trouwdagen zijn meestal hectisch. Soms kan het gebeuren dat niet alles volgens plan verloopt, dus het is heel belangrijk om een fotograaf aan je zijde te hebben die kalm en geduldig is, en met alle situaties om kan gaan. Als bruid of bruidegom zul je waarschijnlijk ook behoorlijk gestrest zijn, dus een fotograaf die erg begripvol is met een goed humeur, en ondersteunend van aard is, zal vaak de beste keus zijn.

7. Voel je op je gemak - De trouwfotograaf is de persoon die je kunt vertrouwen. Vergeet niet dat je de hele trouwdag met deze persoon doorbrengt, dus je wilt er zeker van zijn dat je je volledig op je gemak voelt bij de fotograaf. Een fotograaf moet details van poses en foto's geven hoe hij dat wil, en daarvoor moet hij goed kunnen communiceren Ook moet hij of zij kunnen luisteren naar al jullie zorgen.  

8. Uitrusting – Een professionele fotograaf beschik over de juiste uitrusting voor de klus. Dit tot tegenstelling van "de oom" of "buurman" die met alle goede bedoelingen de foto’s wel wilt verzorgen, maar waarbij buiten de ervaring ook de apparatuur ontbreekt. Een fotograaf beschikt tenminste over;
• lenzen van goede kwaliteit zoals lichtgevoelige en zoomlenzen
• flitslicht voor natuurlijk lichteffect.
• Statief  
• Extra batterijen en geheugenkaarten.
• Reserve camera
• Waterdichte tassen

9. Nabewerking - In een goede nabewerking gaat heel veel tijd zitten. Hou je van zeer verzadigde foto's? Foto's die warm aanvoelen? Foto's die meer traditioneel of documentair zijn?
Praat met je partner en ontdek welke stijl van foto's het meest bij jou past. Kijk verschillende fotostijlen van fotografen zodat je kunt zien wat je het leukst vindt en ga op zoek naar een fotograaf die daar bij past. Elke fotograaf heeft een andere bewerkingsstijl en door te kiezen welke jullie het mooiste vinden, blijven jullie afbeeldingen tijdloos.

10. Wat is inbegrepen bij de prijs? - Elke fotograaf heeft andere opties en prijzen.. Omdat zoveel van de fotografiewereld digitaal wordt geregeld, is goed informeren vooraf de moeite waard, zodat u geen duizenden euro's uitgeeft en niet krijgt waar u dacht dat u voor zou betalen.

10 tips voor bruidsfotografie

Hier zijn enkele goede vragen die u kunt stellen:

• Wat kost een bruids- of verlovingssessie extra?
• Hoe lang duurt het voordat wij de afbeeldingen ontvangen?
• Omvat de prijs persoonlijke drukrechten?
• Moet ik extra betalen na een bepaald aantal foto's?
• Zijn deze kosten inclusief digitale downloads?
• Kunt u ook een galerij afleveren, en wat zijn daar de kosten van?
• Zit het gereed maken van foto's inbegrepen in deze prijs?
• Zijn afbeeldingen met een hoge resolutie inbegrepen in deze prijs?
• Zijn reis- en verblijfkosten inbegrepen in deze prijs?

 

MEER INFORMATIE OVER TROUWFOTOGAFIE?

 

Contact

  • Telefoon: 06-52306908
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    KvK inschrijvingsnummer: 17201128
    website: http://www.ikwileentrouwfotograaf.nl
    Privacy Statement

 Social media

Ook eens een wat andere foto is bij ons mogelijk .....

Tags; Huwelijksfotograaf, Bruilofsfotograaf, Bruidsfotografie,Oss, Uden, Landerd, Den Bosch, Trouwfotograaf, Bruidsfotograaf, Huwelijksreportage, trouwfotograaf, Trouwfotografie,Huwelijksfotografie, Weddingphotograph

Webdesign Trigona / Patrick Stolwijk